2018-06-28 07:15:57• hírek • Bede Emőke

Az érettségi utolsó napja: a szakjuknak megfelelő opcionális tárgyból vizsgáznak a diákok

Utolsó állomásához érkezett a 2018-as írásbeli érettségi, csütörtökre már csak a szaknak megfelelő opcionális tantárgy maradt.

Szerdán a profil szerinti kötelező tárgyból vizsgáztak a diákok, a reál szakosoknak ez a matematikát jelentette, a humánosoknak pedig a történelmet. Sajnos ez alkalommal sem volt teljes a jelenlét, ugyanis összesen csak 1733-an vettek részt a megmérettetésen (1087-an matekből, 646-an pedig történelemből írtak), holott 1819 diákot vártak volna a vizsgaközpontokba. Szabálytalanságokról vagy más jellegű problémákról ez alkalommal sem érkezett bejelentés.
 

Csütörtökön a szaknak megfelelő opcionális tárgyból vizsgáznak a diákok. Az első eredményekre július 4-ig kell várni, amikor is délig minden vizsgaközpontban kifüggesztik az eredményeket. Az óvásokat 12 és 16 óra között lehet benyújtani, majd ezek elbírálása után július 9-én közlik a végleges eredményeket is. A sikeres érettségihez minden tárgyból meg kell szerezni az 5-ös osztályzatot, ám a négy tárgy átlagmédiája nem lehet kisebb, mint 6-os.


Ha valakinek nem sikerül átmenőt elérnie, szerencsét próbálhat a nyári pótérettségin, mely augusztus 20. és 31. között zajlik majd, ebben a két hétben fog lezajlani az írásbeli és a szóbeli is. Az első eredményekre szeptembr 1-ig kell várni, az óvások elbírálását követően pedig 6-án függesztik ki a végleges jegyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: